26 Kasım 2012 Pazartesi

Kabus geri döndü / Selman Kutlu


Çaykur Rizespor'un Manisaspor ile deplasmanda oynadığı maçta yeşil mavili ekibi yaklaşık 100 kadar Rizeli taraftar yalnız bırakmadı. İstanbul ve İzmir’den Manisaspor maçı için Rizespor'u desteklemeye giden yeşil mavili taraftarlar maçtan üzgün ayrıldılar.  

İKİ DEĞİŞİKLİK 

Çaykur Rizespor Manisaspor maçında geçtiğimiz hafta kendi sahasında oynadığı Karşıyaka maçına göre 11’inde iki değişiklik vardı. Teknik direktör Engin Korukır Babasının ölümü nedeniyle düzenlenen törenlere katılmak için ülkesine giden Uche’nin yerine Erhan Şentürk’e sahada yer verirken sol bek oynayan Onur’un yerine ise Sezer sahada yerini aldı. Karşılaşmanın ikinci yarısında ise 3 haftadır takımda sakatlığından dolayı yerini alamayan Hakan Hacıbektaşoğlu uzun zaman sonra formasına kavuşmuş oldu. 

KABUS GERİ DÖNDÜ 

Yeşil mavili ekipte son 4 sezondur üst üste yaşanan 10. hafta kabusu tam anlamıyla geri dönmüş oldu. Taraftarında sıkıntılı olarak beklediği ve son 4 sezondur 10. haftalarda başlayan mağlubiyet ve puan kaybetme serisi Manisaspor deplasmanında da devam etmiş oldu. 

AYNI HİKAYE 

Çaykur Rizespor son haftaları bir kenara koyalım son sezonlara bakıldığında camiasına taraftarına 10.haftadan sonra eziyet çektirmeye devam ediyor. Her sezon aynı senaryoyu tekrarlayan yeşil mavili ekip Manisaspor deplasmanında da yokları oynayarak evine mağlubiyet ile döndü. 

Son haftalarda tekrar düşüşe geçen Çaykur Rizespor son 3 maçta aldığı 2 mağlubiyet bir beraberliğin ardından kazanmak için gittiği Manisa deplasmanından çok şey bekliyordu. Kadroya bakıldığında Engin Korıkır ilginç değişikliklere imza atmıştı. Sol bek de Onur’u kesen Korukır yerinede Sezer ile başladı. 

Uche’nin yokluğunda ise Erhan sahada yerini aldı. 3 haftadır sakat olan Hakan ise yedekte başlarken daha da ilginci bana göre Uche’nin yokluğunda tek forvet olan İlyas’ın kadroya alınmamasıydı. 

Maçın ilk yarısına bakıyorsunuz kısacası Manisa oynadı biz izledik. Ne orta sahada üst üste 3 pas nede ileride Kenan’ın ceza sahası dışında ki şutundan başka bir pozisyon. 

Loria’nın ileriye gönderdiği toplar bile saniye geçmeden pozisyon olarak geri dönüyor. Futbolun bir kuralı var ileride topu ayağında tutamasan orta sahada basamasan ve topu oynayan taraf olmasan bir şekilde golü yersin. 

Jallow sakatlandığı anda golüde yedik. Hem Jallow’u uzun süre kaybettik hem de son haftalarda zaten kayıp olan Rizespor'u daha da silmiş olduk. İkinci yarıda oyuna giren oyunculara bakınca Mehmet Al gibi mesela bu oyuncular topu ayağında tutmaya başlayınca oyunda Rizespora döner gibi oldu ama bana göre bunun en büyük nedeni Manisasporun da biraz oyunu sahasında kabul etmesi oldu. 

Kenan’ı herkes eleştiriyor ama bence tek suçlu o değil. Kenan çok fazla topu alan çalımlar atan bir oyuncu değil Kenan daha çok topla alışveriş yaparak kalaye giden ve nokta vuruşlar yapan bir oyuncu. 

Bakıyorsunuz orta sahada kaç tane oyuncusu bu şekilde Rizespor'un bence yok. Varda yedekte. Mesela madem Hakan oynayacak durumda neden direk oynamaz. Anlamsız geliyor bana. Oyunu tam elimize almışken belki gol atarız derken 2. golü kalemizde görünce zaten tamamen koptuk. 

Defansımız eski haline döndü. Yol geçen hattı gibi. Düşünün rakip forvetler topu ceza sahasında alıyor dönüyor pas atıyor şut çekiyor ama bizimkiler başka alemde. İkinci anlamadığım ise iyidir kötüdür yada faydası olur olmaz ayrı bir şey ama Uche yok bana göre Jallow’da direk pivot forvet değil yani senin bir forvete ihtiyacın olacak.

Bu da İlyas’tır. Bana kimse Mehmet Al yada Çağrı vardı diyemez çünkü önde tek forvet yani pivot şekilde tek oynayacak olan adam İlyas’da kadroya nende alınmamış anlamadım. 

Baskı kurduğun dönemde orta yapıyorsun bir tane kafa vuracak adamın yok içeride. Maalesef aynı senaryoyu yaşamaya başladık. Engin Korukır artık mazeret üretmeyi bırakacak ve kendini sorgulamaya başlaması gerekecek bence. 

En ufak bir eleştiriye bile açık olmadan devamlı birileriyle sıkıntı yaşamakta olan Korukır artık basınla yada kendini eleştirenlerle kavga etmeyecek buna verdiği çabayı takım içindeki sıkıntıyı aşmakta kullanacak. 

Kendimde dahil bu sezon bu takıma ve teknik heyetine verilen sabır ve destek hiçbir takıma verilmedi.Biliyoruz ki kazanırken bile hiçbir zaman bazı belli dönemler hariç iyi top oynamadık. Bunlara rağmen destek verildi kendisine. 

Hele zirvedeki diğer rakiplerin nasıl oynadıklarını görünce bizim takımın oynadığı oyunu eleştirmemek elde değil. Evet sezona iyi başladık. Çünkü bizden kalite olarak düşük takımlarla oynadık. Bakın son 5-6 haftaya oynadığımız rakipler ise tamamı zirveye oynayanlar. 

O zaman sorun ortada. Biz onlar gibi değiliz. Biz final maçı oynayamıyoruz bizim takımda taktiksel olarak sıkıntı var demektir. Acil önlem şart hemde hangi türde hangi şekilde olursa olsun..

Selman Kutlu/Karadeniz

0 yorum:

Yorum Gönder