6 Aralık 2012 Perşembe

Fifa Heyeti U-20 Dünyası Kupası için Rize’de


FIFA heyeti, 23 Haziran–13 Temmuz 2013’de Türkiye’de düzenlenecek 2013 Fifa U-20 Dünya Kupası`na ev sahipliği yapacak 7 kentten biri olan Rize`de Yeni Şehir Stadyumunda incelemelerde bulundu.















Heyetin incelemelerinden önce Fifa Müsabakalar Sorumlusu Rhiannon Martin, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Beyazlı, Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Belediye Başkan Vekili Osman Karavin ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Pehlivan basın toplantısı düzenledi.

Vali Nurullah Çakır, Fifa`nın Dünya Şampiyonası`ndan sonra olan ikinci büyük organizasyonuna Türkiye`nin ev sahipliği yapacağını, bunun bir ayağının da Rize`de gerçekleştirileceğini belirterek, “Yerel yönetimler ve Çaykur Rizespor Kulübü, turnuvanın en iyi şekilde gerçekleşmesi için FIFA’ya ve TFF’ye tam destek verecektir. Rize halkının da turnuvadaki maçları tribünden takip ederek yakın ilgi göstereceğinden eminim.Bu organizasyon Rize`nin spora olan ilgisi ile alt yapısının gücünü gösterecektir. Geleceğin yıldızlarını Rize’de ağırlayacağız. Bende biletimi aldım ve maça gidiyorum” açıklamasını yaptı.

Rize Belediye Başkan Yardımcısı Osman Karavin de, Rize’nin turnuvaya büyük ölçüde hazır olduğunu, kalan küçük eksikliklerin de en kısa sürede giderileceğini söyledi.

FIFA Müsabakalar Sorumlusu Rhiannon Martin ise, FIFA olarak Rize’de olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, gösterdikleri misafirperverlikten ötürü Rize Valiliği, Rize Belediyesi ve Çaykur Rizespor Kulübü’ne teşekkür etti.














Martin, FIFA U20 Dünya Kupası’nın FIFA’nın en büyük ikinci organizasyonu olduğunu anımsatarak, turnuvayı takip edecek futbolseverlerin geleceğin futbol yıldızlarını bu şampiyona sayesinde izleme fırsatı bulacağını kaydederek turnuva boyunca Rize’de 3 karşılaşma oynanacağını, bunların 1′inin de Türkiye’nin grup maçı olacağını ifade etti.


Diğer yandan TFF Heyeti, Rize Valiliği, Rize Belediyesi ve Çaykur Rizespor Kulübü’ne turnuvanın sembolik bileti ile turnuva topunu hediye etti.

FİFA heyeti daha sonra TFF “Yerel Organizasyon Komitesi” eşliğinde stadı gezerek notlar aldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR : Freddy Adu ve Galatasaray'a transferi söz konusu

0 yorum:

Yorum Gönder