14 Kasım 2012 Çarşamba

Rizespor Dogranıyor !



PTT 1.ligin 11 . haftasında Adana’da oynana maçta bir kez daha görüldü ki bu ligde Ç.Rizespor’un sahibi yok!..


Adana maçı öncesi hafta içi lider takıma on hafta sonunda ne frikik çalındı nede penaltı diye yazmıştım. 11. haftada değişen bir şey olmadı. Yıllardır hakemler tarafından soğan bıçağı ile dilme dilme doğranan yeşil mavili ekip, son bıçak darbesini de şampiyonluk yolunda en büyük rakiplerinden olan Adanaspor karşısında aldı.


Oldukça eksik bir kadro ile bu maça çıkan atmacaya, sahada verdiği kararlarla bir darbede yeni yetme hakemlerden Deniz Ateş Bitnel indirdi.


Futbol tarihinde ; “Boşuna itiraz etmeyin, hakemin verdiği karar değişmez” sözü, Adanaspor lehinde değişirken, bu durumdan canı yanan yine Ç.Rizespor oluyordu.

Geçtiğimiz sezon play- off maçının ilk ayağında Adana’da oynanan maçta Süleyman Abay, hatırlanacağı gibi Barboros Barut’un golden önce Jallow’a attığı uçan tekmeyi görmemiş, pozisyonu devam ettirmişti.

Son maçta Ç.Rizepsor’lu Onur Güney’e , Adanaspor ceza sahası içinde arkadan yapılan faulü vermeyen, kaleci Zülküf’ün Jallow’u elleriyle yıkan önce penaltı verip, yardımcısı Akbulut’a uyup korneri işaret eden Deniz Ateş, Ç.Rizespor’u bir kez daha yakıyordu.



Yeşil mavili takım hatırlanacağı gibi Bolu deplasmanında kalesine penaltı atışından golü görmüştü. Bu pozisyonda ilginç olan maçın orta hakemi elleriyle devam demesi, yardımcının ise hocam; Penaltı var hareketine orta hakem Abitoğlu’da uyması, aynı maçta C.Ahmet’e yapılan bariz penaltı atışında bu oyuncuyu aldatmaya yönelik teşebbüsten dışarı göndermesini ekleyebiliriz.



Adanaspor iyi alışmış!



Akdeniz temsilcisi bundan iki hafta evvel bir başka Karadeniz temsilcisi Samsunspor’u evinde ağırlamış, hatırlanacağı gibi maçın uzatma dakikalarında Samsunspor kalecisi Soner’in elinde bulunan topa, Mbılle “Zorla, cebirle” müdahale ederek meşin yuvarlağı filelere göndererek takımına üç puan kazandırmıştı. Bu golü veren yine tanıdık bir hakem. Antalya bölgesinden Abitoğlu. Oysa ki bu pozisyonda yardımcı hakem ; Hocam, faul var diyor, yerinden kımıldamıyordu Bolu’da yardımcısına uyup penaltı veren hakem, bu maçta yardımcısının haklı kararına bu kez uymuyor…



Yönetim neden tepki vermiyor!



Ç.Rizespor taraftarların yıllardır bu takımın hakkı gasp ediliyor, neden yönetim sessiz kalıyor sözlerine karşı, yönetim kurulunun nasıl bir tepki vereceği merak edilirken, bazı yeşil mavili renklere gönül veren taraftarlar ise; Olmaz diyor, konuşmazlar diyor, çünkü siyaset iş dünyası birbiriyle gebe meselesi, laf gelir, Başbakan’ın kulağına gider, azarlar diyenlerde var…



twitter.com/selimdenizalp / ajansrize.net

0 yorum:

Yorum Gönder