27 Kasım 2012 Salı

Taraftar her seyi görüyor / Hakan KAZDAL

Nasıl başlasam ne söylesem bilemiyorum. Bu takım nasıl anlatılır hiç bir düşüncem yok. Fakat içimdekileri söylemeden yapamayacağım.

Manisa Deplasmanı
Öncelikle Manisa maçındaki yenilgi kesinlikle hayal kırıklığı değildi. Taraftar takımdaki düşüşü görüyordu ve Manisa'dan alınacak bir mağlubiyet kimseyi şaşırtmayacaktı ve öylede oldu. Mağlubiyetin iyisini aldık. Maçta kesinlikle Kalu'yu gözler aradı. 35.dakika'da Jallow'un sakatlanması. Bizi kanadı kırılmış kuşa çevirdi. En etkili silahlarımız 1'e düştü. Cenk Ahmet tek başına elinden geleni yapmaya çalışsa da hiç bir işe yaramadı. Orta saha kesinlikle uyumlu değil. Takımda 7-8 tane orta saha olmasına rağmen, taraftar devre arasında orta saha takviyesi istiyor. Bana kalsa gerçekten ligin en iyileriden bir tane orta saha alınmalı ve kesinlikle Jallow ve Kalu'yu aratmayacak forvet alınmalı. Bunların bir tanesi olmadı mı takımın dengesi bozuluyor. Yeri gelince Jallow'u, yeri gelince Kalu'yu oyundan kesecek bir forvet. Süper lige çıkmak isteyen bir takımda bunlar olmalı.

Yedekler
Bir başka sorun da yedekler. Ligin başındaki gibi forma kapma rekabeti yok denecek kadar az. Oyuna sonradan girip ve maça etkisini yapabilecek oyuncu yok gibi.  Mehmet Al desen eski Mehmet'ten eser yok. Çağrı Yarkın desen, senelerdir bizde fakat hiç bir zaman parlayamadı. İlyas desen istikrar hiç yok. Yedekler böyle olunca süper lige çıkma şansıda takımın azalıyor. 

Orta Saha
Orta Alanda da Fahri'nin çabaladığını görüyorum fakat yeterli olmuyor. Oyun kurucu orta sahada savaşacak. Yeri gelince asist yeri gelince gol atacak. Fahri bunu yapmaya çalışıyor fakat olmuyor. İki yönlü oyunu beceremiyor. Defansif oyunu daha iyi oynadığı için hoca da genellikle öyle oynatıyor. Hakan Hacıbektaşoğlu'na gelince, talihsiz bir sakatlık geçirdi. İyi işler yapıyordu. Sakatlanınca onuda gözler aramadı değil. Sakatlıktan çıktı fakat daha önce oynadığı gibi oynayabilecek mi bilemiyorum. Umarım takıma katkısı artar. Kenan Aslanoğlu'nun bana göre istikrarı yok. Bir maçtaki performansı diğer maça tutmuyor. İyi oynadığı maçlarda kesinlikle takım olarak iyi oynadığımız görülüyor. Hassam Abdallah ( Hossam Hassan ) diye bir orta sahamız var, kesinlikle yoruma açık bir oyuncu. Kendini belli etmiyor. Onun yerine daha iyi bir futbolcu alınabilir miydi? , tartışma konusu. Maçta bana göre daha ön plana çıkmalı, iyi şeyler yapıyor fakat yeterli değil.

Cumali Bişi
Cumali hakkında ayrı konuşmak istiyorum. Çünkü takımda en fazla konuşulan isimlerden birisi Cumali. Engin hocamızın Cumali'yi sürekli ve farklı pozisyonlarda oynatması taraftarı çıldırtmış durumda. Geçen sezon hemen hemen her maçta ilk 11'de oynayan Şahin Ali'ye ne oldu? diye soruyor taraftar. Hoca'nın Cumali ısrarını anlamış değiller. 

Şanlıurfaspor 
Jallow maçta yok. Kalu büyük ihtimal oynayacak. Urfa'yı bir çok kişi hafife alıyor fakat hiçte öyle değiller. Tonia Tisdell ve Serdar Özkan kanatlardan tehlikeli geliyor. Özellikle Tisdell'i durdurmak için defansa büyük iş düşüyor. Oldukça hızlı bir oyuncu. Defanslarında lig başından beri en çok forma giyen oyuncu Ramazan Sal oldukça iyi bir defans. Kalu ve Cenk Ahmet'i kesinlikle durdurmaya çalışacaktır. Kağan Konuk lig'de beğenilen bir sol bek. Cenk Ahmet'i zorlayacaktır diye düşünüyorum. 

Geçen hafta Boluspor'a kendi evinde yenilen Urfa ve son haftalarda galibiyet yüzü göremeyen Rizespor maçı bakalım neler olacak merak ediyorum. İyi oynayan bir  Rizespor'u bu ligde kimse yenemez. Maçın kaderi kesinlikle bizim elimizde. Kötü gidişe dur demenin vakti geldi, Rizesporumdan 3 puan bekliyorum. 

Twitter.com/mekansizqenc - Hakan KAZDAL


0 yorum:

Yorum Gönder