10 Aralık 2012 Pazartesi

Ankara'da dayanısma

















Çaykur Rizespor'un Ankaragücü ile oynamış olduğu maçtan önce düzenlenen dayanışma gecesinde net mesajlar verildi.

Ankara Rize Dernekler Federasyonu ile ortaklaşa olarak düzenlenen geceye damgasını vuran ise Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Başkan Metin Kalkavan'ın konuşmaları oldu.

Rize Milletvekilleri ile bürokratların ve iş adamlarının katıldığı gecede gövde gösterisi yapıldı ancak ertesi gün Ankaragücü ile oynanan maçta alınan yenilgi moralleri bozdu. Başkentte yaşayan Rize'nin ünlü isimlerinin katıldığı gecede ilk olarak konuşan Başkan Metin Kalkavan şunları söyledi. Rize bir futbol şehri değil. Buna itiraz edebilirsiniz. Ancak biz bir futbol'da marka bir şehir yaratmaya çalışıyoruz. Futbolda kazanmaktan önemli şeylere var. Biz bunlar içinde uğraş veriyoruz.
















Başbakandan Fırça Yedim 
Lig'de kötü bir gidişat içinde olduklarının altını çizen Kalkavan, "Bize buna bir teşhis koyamıyoruz. Her sezona iyi başlıyoruz ama devamını getiremiyoruz. Bunun bir değil bir kaç sebebi var.Bu sezonki tribülansa girişimiz 10.haftada başladı ve hala devam ediyor. Bu düşüşten de çıkmak için uğraş veriyoruz. Bizim hedefimiz süper lige çıkmak.

Ben ne zaman Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüşsem ilk maçta ya yeniliyoruz yada berabere kalıyoruz. Geçen haftada başbakanımızla görüştüm. Bu görüşmem dede yine Başbakanımızdan fırçayı yedim. Bana "Ne oluyor,size ne yapıyorsunuz" dedi. Bende artık şampiyon olup süper lige çıkana kadar Başbakanımızla ya bir araya gelmeyeceğim yada geldiğimizde dikkatli olacağım. Kazandıktan sonra yanına gideceğim".

Mazeret İstemiyorum 
Rizespor için düzenlenen dayanışma gecesinde daha sonra konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, başarısızlıktan dolayı eleştirip net mesajlar verdi. Bur da bir dost toplantısı yapıyoruz. Şöyle Rize'ye baktığımız zaman, Rize'nin sanatçısı var. Sporcusu var. İş adamı, mühendisi var. Okumuşu okumamışı var. Bakanı var. Başbakanı var. Rize'nin hiç bir bahanesi yok. Rizespor geçen sezon süper lige çıkmayı kıl payı kaçırdı.
















Şimdi ise süper lige çıkmaması için hiç bir mazereti yok. Bu sezon bütün gücümüzü sinerjimizi eforumuzu ve duamızı kullanmak suretiyle Rizespor'un süper lige taşımak zorundayız. Aksi taktirde ben hepinizi sorumlu tutarım. Oturduğumuz zaman kritik yapıp eleştiriyoruz. Ama bir maça bile gitmiyoruz. Rize stadı boş kalıyor. Rizespor'un başarısı için teşhisi çok iyi koyup gerekeni yapmak zorundayız.

0 yorum:

Yorum Gönder