16 Ocak 2013 Çarşamba

Fırtına öncesi sessizlik..




Mustafa Denizli'nin Çaykur Rizespor ile ismi geçtikten bu yana Rize'de inanılmaz bir heyecan..

Başta Rizeliler olmak üzere tüm Türkiye'yi şaşırtan Mustafa hoca, en az Rizeliler kadar kendisi de heyecanlı. Bu heyecana birde transfer heyecanı katıldı. İlk olarak Florin Cernat ismi ile Rizespor farkı yarattı. Daha sonrasında tecrübeli Samat Smakov ve geleceğin yıldız adaylarından Oğuzhan Berber ile transferlere devam etti. Fakat takımdan ayrılan ; Fahri Tatan, Caner Öztel, Kenan Aslanoğlu, Erhan Şentürk, İlyas Çakmak ve sözleşmeleri dondurulan Ousman Jallow ve Uche Kalu'nun yerleri daha dolmadı. Taraftar transferlerin devamını beklerken, fırtına öncesi sessizliği oluştu. Jallow ve Kalu'nun sakatlanması Rizespor'u baştan aşağıya değiştirdi. Özellikle Kalu gibi bir futbolcunun yerini doldurmak oldukça zor. Bunu için yönetim elinden geleni yapıyor ama bu transferde geç kalınmadı anlamına gelmez. Umarım yapılacak olan transferler kısa sürede takıma uyum sağlar.

'' Yabancı kontenjanımız olsa Baros'u isterik. ''

Mustafa Denizli, Kalu'nun sakatlığı belli olmadan önce söylediği bu söz sakatlıktan sonra insanı düşündürüyor. Kalu büyük bir eksik ama Milan Baros kesinlikle Kalu'nun yerini dolduracak bir isim. Zorda olsa imkansız bir transfer değil.

'' Adem Büyük ve Tevfik Köse '' 

Mustafa Denizli'nin ısrarla istediği isimlerden bir tanesi de Adem Büyük. Bir türlü ikna olmayan Kasımpaşa teknik direktörü Şota, Adem Büyük'ü yollamak istemiyor. Kasımpaşa'da fazla forma şansı bulamayan Karadenizli oyuncu ne kadar gelmek istese de önünde engeller var. Fakat Kasımpaşa transfer dönemi bitene kadar bir forvet alırsa belki o zaman Şota ikna olur. Bu yüzden yönetim belkide acele iş yapmak istemiyor. 

Nedendir bilinmez, Rizespor hangi futbolcuyu istese geri çeviriliyor. Tevfik Köse özellikle 2008-2009 yıllarında yıldızı parlayan yetenekli bir futbolcu. Tevfik'de Adem gibi kendi takımında fazla forma şansı bulamıyor. Fakat geçen gün İBB teknik direktörü Bülent Korkmaz, Tevfik'i göndermeyeceğiz diye bir açıklamada bulundu. Bunu üzerine yönetim geri adım atar mı bilemiyorum ama Tevfik Köse olmasa bile iyi transferler olacağından eminim.

Hakan KAZDAL

0 yorum:

Yorum Gönder