4 Aralık 2012 Salı

Sanlıurfaspor ve Ankaragücü maçları















İlgimi çeken bir şey var. Konyaspor – Çaykur Rizespor maçı.
Ne olduysa bu maçtan sonra oldu. Ne Konyaspor toparladı ne de Rizespor. Aslında 1-0 geriye düştüğümüz maçtan 3-1’lik galibiyet. Bizi daha çok morallendirmeli ve daha iyi yerlere getirmeli. Fakat durum tam tersi oldu. O maçtan sonra rahatlığa mı verdik, yoksa başka bir şey mi oldu bilemiyorum. Bu sezon şimdiye kadar 2 farklı Rizespor izledik. Konya deplasmanı öncesi Rizespor ve Konya deplasmanı sonrası Rizespor.
















Şanlıurfaspor

Zor bir maç olacağını herkes gibi bende söylemiştim. Fakat Uche Kalu’nun ve Hakan Hacıbektaşoğlu’nun sakatlanması ve takımın moralinin düşmesini kimse tahmin edememişti. Kalu’nun ciddi bir sıkıntısı yok diye söylendi. Başkent deplasmanında iğne ile oynayabilecekmiş. Fakat ben Engin Hoca’nın yerinde olsam Kalu’yu yedek bırakırdım. Takım Jallow ve Kalu’suz da kazanmayı bilmeli. Şanlıurfaspor maçında gördük ki bu ikili olmazsa takım çok farklı bir hale geliyor. Kötü futbol oynamamıza rağmen kazanmamız gerek bir maçı yinede kaybetmedik.

















Ankaragücü

Halimize şükretmemiz lazım. Ankaragücü’nün şuan durumu işler acısı. Yinede ayakta durmaya çalışıyorlar. Ankaragücü ile 23.03.2008’den bu yana ilk kez karşılaşıyoruz. Son maçımız Rize’de 0-0 berabere bitmişti. O maçı almış olsaydık belkide şimdi buralarda olmazdık. Neyse şimdiki maçımıza gelince, başkent ekibi evinde son 3 maçtır berabere kalıyor. Biz ise son 2 deplasmanda yenildik. Genel olarak Ankaragücü son 8 maçtır, biz ise son 5 maçtır kazanamıyoruz. Engin hoca bu kötü gidişin 10 hafta sürmesi halinde istifa edeceğini söyledi. Takımda büyük bir moralsizlik var. Sakatlıklar takımın canını sıktı. Jallow’dan sonra Kalu ve ardından Hakan’nın sakatlanması iyi olmadı. Neyse ki Kalu’nun sakatlığı ciddi değil. Ankaragücü maçında büyük ihtimalle oynayacak. Ben Engin hoca’nın yerinde olsam Kalu’yu yedek bırakırım. Takım Jallow'suz,Kalu’suz ve Cenk Ahmet’siz kazanmasını bilmeli. Takım 3 kişi üzerinde kurulu olmamalı. Bunlardan birisi olmadı mı durum içler acısı. En azından ilk 50-60 dakika Kalu’yu oynatmam, hem bizim için hem Kalu için iyi olur. Takım iyi oynuyorsa Kalu’yu oyuna alıp da zorlamanın bir anlamı yok. Fakat durumlar ters giderse, Kalu’yu oyuna alarak en önemli silahını kullanmalı. Çok zor bir maç olmasına rağmen, yinede kazanacağımızı düşünüyorum. İlk görüşte beraberlik göz kırpsa da gönlüm kazanmamızı istiyor. 

0 yorum:

Yorum Gönder